Wednesday, April 6, 2011

“GIVEAWAY PURSE POLO by DARKBATMAN”

Assalamualaikum
Thanks to Wahida sudi tag cikyaya dalam contest ni.. http://eemoticons.net
Terharu sangat2 pun ada. Per pun thanks again.. Contest ni telah dianjurkan oleh


purse polo

Ni lah hadiahnya .yang ori gitu.. bukan yang cikai2.
Kalau la aku dapat.. (bajet je.. haha)

giveaway by darkbatman

Kat sini saya nak tag kawan2 saya yang sangat comel


Kalau nak join leh klik kat sini Darkbatman

http://eemoticons.net

Sunday, April 3, 2011

hADAPI dengan SenyumAn

Lagu ni aku selalu dengar time aku betul-betul tensen, ada masalah, jiwa kacau ke, aku akan pasang banyak kali.. Bila dengar lagu ni, aku rasa enjoy la sikit.. Jom kite dgr.. :


video


iklam semata-mata. sangat suka kata2 dibawah.

Life's Too Short Graphic

Sangat susah...

Benci.. Bukan perkara yang mudah untukku membenci seseorang yang telah menyakiti hati ku, mengutuk aku, membuat2 cerita pasal ku. Ntah kenapa sampai sekarang aku betul2 xboleh nak melupakan sumone yang telah menyakiti hati ku seketika dulu..

Walaupun kami pernah bergurau senda, lepak bersama, tapi dalam diam, telah meyakiti hatiku, mengambil kesempatan ke atas ku. Hmmm.. mentang lah aku baik kan.. ( angkat bakul jap) hahaha....
Dunia ni ibarat roda. Kadang-kadang diatas, kadang kita dibawah. emm.. Walaupun aku masih ingat lagi kenagan-kenangan manis, kenangan pahit yang telah banyak kau lakukan, aku tetap takkan penah nak lupakan kau. Kau tetap kawan aku sampai bila2. Walaupum pada ketika ini, kau dah melupakan aku. huh.... http://eemoticons.net

Thursday, March 17, 2011

Lepaking dengan saeng-saeng

Yuhuuu... sudah lama xlepaking bersama2 my degree partner. Time study dulu, xlekat bilik. haha. pantang hari cuti je, jalan sane sini. So malam tadi, ak, yana, mai n seri lepaking bersama di area Shah alam...

GGGGrrrrrrrrrRRr... Ape tu.. Perut ku berbunyi la.. sebab kelaparan yang amat.. hahadoi. Sampai je Shah alam, kiter org ( ak, mai n seri) amik Yana kat umah die seksyen 7. Mai seri n aku duk puchong. so, dekat je la. Then, yana suggest kan kt kiter org makan dekat kedai Zainal Abidin. Fuyooo... aku mang dah lame nak pegi. tapi xberkesempatan...


Ni lah nama Restorant tu

So, sampainya kat situ, Cepat2 la order. sebab sangat lapar la. haha.. Kami order :

Spaghetti Seafood Olio

NAsi Goreng Menangis


Mee Goreng Lagenda


Rojak Buah



Char Kuew Tiaw LAgenda

MAng makanan nye sangat sedap oke! Harga mang berpatutan la.. Harus pergi lagi lepas ni. http://www.emocutez.com
Before tu, my frens tanya, mane zainal abidin??? Zasss!! Zainal abidin lalu.. my frens lagi sorang pun cakap haa.. tu diaa.. ak pun cakap la, wei... slow la sket cakap tu. kang die dgr. hahaha.. Actually, Mai n Seri ingat Zainal Abidin yang Penyanyi tu.. Tapi Bekas PEmain Bola Sepak Kebangsaan laa... Taraaaa...

Seri tiada dlm gambar sebab dia snap pic.
Credit to seri.


Mai n aku ( *_~)


Makanan aku paling lambat sampai, paling cepat abis aku makan. hhahaha http://www.emocutez.com


Then, Dah kenyang makan ( walaupun xkenyang lagi) kiterorg pergi la test suara.. Fuhh. dh lame xtest suara ni. Kiter org pergi kat ole-ole 18. Vip room lagi.. ohh gitu.. Tapi amik sejam je.. xlarat la nak melalak.. hahahahttp://www.emocutez.com

Poyo je kan. haha. PAdahal xnyanyi pung.. Aksi je lebih.. ekeke



Teeetttt.. Abis masa sudah.. MAse untuk balik. Enjoy macam tiada hari esok.. hahah
Dah la esok keje. aisehh.. Sebelum pulang.. Kami snac pic again.. :)



1.2.3 Taraaaa... http://www.emocutez.com


My roomate mase study dlu..



http://www.emocutez.com

Sunday, March 13, 2011

High Heels and Wedges Heels

Lawanya!!!! Teruja nak pakai.. http://www.emocutez.com



Cantikkan.. kan.. kan..
Mang la cantik u ols... tapikan boleh membunuh tau... bukan bunuh diri ke ape.. boleh effect kat diri u ols.. Nak tau sebab pe ak cakap leh effect kat u ols.??


1. Boleh dapat BACK PAIN ok... ( are u seriusss???) http://www.emocutez.com

- of course laa.. mungkin bila korang pakai heels ni rasa macam seronok je.. yelah, kasut lawa kan.. aku pun xreti gak nak pakai. Pakai pun time ada function je.. Macam kenduri ke, konvo ak pun pakai sekali je.. tu pun nak jatuh.. hahaha.. Mula-mula pakai mesti xrasa ape2. last2 korg mesti penat kan, bila buka kasut je, perggghhhh rasa selesa yang amat. sebab pe aku cakap korang akan dapat back pain, sebab sebagai pengalaman aku yg kerja sebagai terapi sukan ni ( nama je terapi sukan., tapi ape2 pun boleh ) majority client aku yg kaum wanita sakit pinggang.
1st question aku mestilah aku tanya, ( akak ni mesti pakai high heels kan.. ) die pun cakap aah laa. selalu pakai.. sampai sakit2.. Haaa.. tu la sebab pertaman. yang kedua nya, apabila korang pakai heels ni non stop, i mean, seharian pakai, jalan sana sini dgn heels 2 3 4 inci, muscle korang pun tight.

Eh.eh... Ape hal lak pakai kasut heels ni sampai leh dapat back pain???
haaaa.. mungkin sekarang korang xrasa. maybe 2 3 tahun yang akan datang ke.. or korg rasa, tapi wat2 xtaw je.. kang kalau xpakai heels x vogue plak.. hehehe..

Pakai heels kan mestilah korang jalan pun macam jinjit.. then bila jalan punggung korang pun turun naik turun naik.. mustahil la boleh jalan tegak je.. betul x.. jalan pun dah xseimbang.. haaa...




Actually, boleh pakai high heels.. tapi jangan NON STOP laa.. setakat 2 - 3 jam ok laa.. then lepas tu kenelah rest kaki uolss... http://www.emocutez.com Uolsss ,, i olss juz nak share je.. :) Xckp xboleh pakai.. Boleh pakai ok.. kang ade gak yang buang kasut.. http://www.emocutez.com
Nak elakkan back pain ni, rajin2 la wat exercise... tu je motif nyaa.. :)

Saturday, March 12, 2011

Las Vacas Restaurant

If you love to eat meat, this is a place to visit.. Sangat best wooo...
Sangat Mahal tapi berbaloi la.. hahaha... Tgk gambar2 kat bawah ni ttp mulut k.. haha. kang masuk lalat lak..

Ni la restaurant Las Vacas


Some meats we could buy from Las Vacas


Ribeye Angus @ Rm28 /100 gm (Mine was around 270 gm.. xlarat nak makan)



Beef wrapped

looks simple right??? but they were awesome!!!! xcaya cubalah. hahahah.
kene order yang ni sebab nak tgu steak masak lambat.. Masa 1st tgk beef wrapped ni, macam xteruja lansung. Skali makan, nah.. amik kau... best gilerrrr!!!!!



Apple Sparkling (RM6.50)



Ice capuccino ( Rm10.00) hahaha.

Aku tau tempat ni pun sebab tengok jalan-jalan cari makan. Tengok macam best je. thats why aku nak cuba. Make sure bawak duit more than Rm100 ok. unless u ols ada kad kredit.. :D


Las Vacas Meat Shop
Kelana Jaya (near Wisma FAM)
No 23, Jalan SS5A/11, Kelana Jaya 47301 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
Tel: +603 7874 0711;
Fax: +603 7874 0655

Thursday, March 10, 2011

Hak Masing-masing

Haiyoooo... bikin panas jer.. bukan ape.. ada laa,, aku ngan kawan2 aku penah baca satu blog tu.. mang la die giler gojes laa... famous amos lagi.. wah gitu... Kire ramai jugak la followers die tu.. Bila baca je je blog die.. ak ngan geng2 nok ni rasa geram je. hahahadoi..

Bengang macam gambar kat atas ni. (tp aku xde la. hihihi)

Blog tu cakap, xperlu la nak citer pasal personality ke, peribadi ke kat blog kite... ape2 je lah yg berkenaan. Blog kiter kan. suka hati la nak tulis ape pun. kan.. kan.. kan..
Tpkan.. tak patut la cakap macam tu. hak masing2 la. ikut suka diorg la nk citer pasal ape pun. kalau korg xsuke baca ke, xpayah la baca. boleh blah laa.. ( Chewahh.. mcm ramai lak yg baca. poyo je.. )

Si kawan aku ni sentap.. haha. sebab dia banyak sgt citer pasal peribadi die. Yelah salah satu cara nak meluahkan perasaan kan. Bukan salah pun.. yang si polan ni , taw la glemer, tapi jgn la ckp mcm tu. mang menyakiti bnyak pihak..

Kepada kawanku.. lepas ni xpayah la nak sentap lagi. biar je lah die.. xpe.. ak baca je nanti.. heheh..


( credit to google )


Friday, March 4, 2011

Bantal oh Bantal

Bantal oh bantal.. aku da berkenan satu bantal ni.. lawa sgt la bagi aku.. Yang aku jadi berkenannye macam ni. MEk aku balik kampung KElantan.. Alang2 dah balik, mek aku pergi la Rantau Panjang, Pengkalan Kubur.. Maklumlah barang2 murah gilerr.. Mek ak beli la bantal untuk anak buah ku yg laki tu.. Macam kat gambar bawah ni...



( gmbar amik kat google)

Aku pun pesan la kat mek aku nak jugak.. hahaha.. mek aku smpai ckp macam budak kecik.. aku ckp la lawa sgt.. hehehe.. Lepas tu.. before balik pahang mek aku beli la... tp.. tpp.. xbeli pun gambar upin ipin ni.. die ckp kecik sgt kalau nak peluk.. mek aku beli la yg besar sket.. mcam gambar kat bawah ni..


Arrghhhhhh,... Mek aku saje je beli bantal ni... hahahahahadoiii... Padahal die tau ak minat Manchester United... hhahahahaha... Aku tnye la, nape xamik MU, mek aku ckp, xlawa pun... hahahdoi.. Dalam hati aku geramm jee.. tp bukan geram kat mek aku, kat bantal tu la.. nama club tu.. Pandai betul mek aku ni.. 22 team musuh lak.. hahaha..

MEk aku beli 3 ni sebab untuk 3 org anak dara, hijau untuk anak buah ak HUDA, yg Merah tu AKU lerr. dan yang Hijau tu untuk Si DOL.. hahahhahahaha..
kiter org nak tergelak pun adaa... tp ape2 pun.. aku ttp suka.... sebb BANTAL tu yg sgt lembut untuk dipeluk ok.. bukan sebb nama club tu... hehehhe..

Thursday, March 3, 2011

Restoran Sekinchan Ikan Bakar

Dalam pukul 10.30 pg td bos aku ajak aku teman die pegi OCM kat jln hang jebat tu, adalah halnya... nak setel nama2 staff kiter org yg follow Jelajah Malaysia ni.. dah setel tu, kiter org pergi la Waizuri. Umah lama dia. kemas2 barang sket..

On the way pergi waizuri, grrrrrrrrr..... perut ku berbunyi.. tgk jam baru pukul 11.30, awal lagi.. mang la awal.. ak xmakan pagi pun.. laparrr.. minum air je.. then aku tanya bos aku, puan balik nanti kite makan kat ikan bakar nak x? puan dah makan pagi belum. selalunya kalau dah makan pagi, bos aku lambat sket lunch.. bos aku pun ckp ok.. boleh je.. aku pun hepi la.. mane x nye restoran yang aku teringin sebb nak bg. tu pun sebb tgk jalan-jalan cari makan.. kalau x, xdenye.. ekekek.. hobi aku ni mang suka makan. suka makan tempat2 yang baru..

dah siap kemas2, kiter org pergi la restoran tu.. aku mang excited giler dh.. lapar pun ye.. aku pun order.. tp aku makan ikan kembung bakar je.. kang lebey2 xsedap lak.. sebelum makanan kiterorg sampai, kiter org makan la buah mangga mas itam.. perghh.. mang sedapp... buah mangga kat situ gak.. ape lagi, kiter oeg beli la lebih, nak bawak balik....

tak lama lepas tu, makanan dah smpai.. aku xsnap pic pun. malu la plak .. hehehe.. tap bila dh makan tu rasa nak pergi lagi.. mang terbaik.. sangat sedap laa...




Ikan Kembung Bakar



3 jenis sambal.

Wednesday, March 2, 2011

Masalah betuiiii.........

Seperti biasa, hari-hari jam 9 pagi aku dah kuar rumah nak g keje. kadang2 kalau xlarat sangat jam 9.30 or 9.45 baru aku kuar. Pkul 9.45 hari ni aku baru kuar. Lewat sikit je. sebab aku xlarat. demam selesema la katakan. tapi mang betul pun. batuk2 lagi. ntah bila la nak baik.

So, aku amik kunci moto, kunci opis, kunci umah.. terus kuar. tolak la moto smpai kat luar. sebb ape kene tolak? Ala, biasala. duk umah flat, mane leh start kat parking tu. kang marah lak org depan umah. lagipun diorg xbg start kat situ. bising la.. tapi ada jugak hok jenis keras pedal ( degil). xpelah.. biarlah dia..

Dah smpai kat depan umah tu, aku terus panaskan enjin moto, terus gerak la nk g opis.. tapikan, ramai sgt la org duk tgk aku. smapi ada yg horn. glamer sgt ke aku ni... ekeke.. aku pun pelik la.. pasal ape la diorg duk pandang aku.. last2 ada sorg brader tu menjerit, ckp polis2 kat depan.. lagi la aku pelik.. hahahah.. http://www.emocutez.com

Tibe2 aku rasa macam angin kuat je kene muka aku.. Ya Allah.... aku lupe pkai helmet!!!! aku lupe!!! ( versi nadzim raja lawak.. xtaw betul ke x eja nama die..) ..hahahahahha...


patut laaa org pandang aku jeee... adoiiiiiiiiii... ni dah kali ke berapa dah aku lupe pkai helmet... parah betul.... ape lagi.. pecut la aku patah balik... tp xde la jauh sgt. adoiii.. malu nyeeee.......

Kurang sihat.

Rasanya dah nak sebulan xupdate. malas pun ada. xde masa pun ada.. haha.. aku sebenarnya xberapa nak sihat.

Baru semalam aku kene selesama.. hari ni makin teruk. malam tadi susah nak tdo. pkul 4 baru leh tdo. tp aku pun xpasan kul bape dh tdo.. haha.. sebelum2 ni aku batuk2 je. teruk jugak la smpai muntah2. then kawan aku suggestkan beli satu gula2 ape ke namanya dr cosway. die ckp ok. then aku beli, aku makan la.. lepas tu elok. Alhamdulillah. Aku pun bg la ayah n abg aku makan. kebetulan diorg pun batuk2 jugak. LEpastu bos aku plak yg batuk2,, die lagi lama kot. dh 2 minggu. aku pun bg la die makan. aku bagi semua. kononnye aku xkene dh la batuk2 tu.

Tbe2 smlm aku mula batuk2 balik.. haiyaa.. ubat dh xde.. nk beli lg malas..
sekarag makan pun susah. hidung tersumbat. xrasa ape. melainkan rasa pedas.. tu je aku rasa.. hahah..

Wednesday, February 16, 2011

Hmmmmm..

Sakit tekak and sakit kepala again.. tensen.. serabut.. nk demam. ntahlah.. xlaarat nak pk dah.. sakit segala... tu je dapat nak ungkaikan. kat sini je boleh meluahkan perasaann.. kepala dh nk pecah rasa.. huh..

Thursday, January 27, 2011

hari2 sakit kepala

hari2 sakit kepaLA.. time aku sakit kepala aku jarang sangat2 makan ubat.. tapi ntah kenapa 2 3 hari ni aku makan ubat untuk tahan sakit kepala.. banyak lak tu.. padahal aku xske makan.. tapi ttp sakit jugak... ntah laa.. bila sakit kepala, kepala serabut, xboleh nk pk ape.. nak wat ape pun xkene, tensen je...

agaknye perlu bercuti kot.. tapi perlu ke?? ssah nak bercuti.. no more $$$$. hahaha
melainkan aku jumpa kawan2 seangkatan ku.. arghhhhh,, tensen...
mls nak keje boleh x? nk duk umah je...
ape yg aku merepek ni pun xtaw laaa.... i need sumone!!!!!!!!!!!!! nk release kan nyaa... :(

Sunday, January 9, 2011

Bosan + Sakit kepala


Ape anda buat bila bosan. lepastu sakit kepala... haishhh.. ntah la.. dh seminggu gak ak menanggung sakit kepala.. banyak sagt memikir kot.. tp pkir ape? tentulah pk keadaan ak skrg kan.. hmm.. skrg bosan dgn facebook,myspace.. semua2 laa.. kadang2 bukak facebook semata2 men game zuma je.. hahaha....

Bosan dgn segalanya... berharap sangat tahun 2011 ni memberi cahaya baru kepada hidupku. 2010 n 2009 sgt2 memeritkan..bnyak benda yg berlaku dalam dn luar dugaan.. per pun ku ttp hadapi dgn senyuman walaupun menyakitkan. :D
(opps lari dr tajuk.. haha)